Tiramisu
·
Fél dl erős feketekávé (vagy 3 teáskanál instant kávé fél dl forró vízben feloldva)
· 1 teáskanál rum aroma
· 4 dl cukrozatlan tejszín
· 6 dkg eritritol (legjobb, ha por állagú)
· 25 dkg mascarpone
· Cukrozatlan kakaópor
A kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal. Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarponéval, majd adjuk hozzá a habot is és keverjük jól össze az egészet. Töltsünk meg pohárkákat vagy kisebb tálkákat félig a masszával, majd szórjunk rá kakaóport. Ezután tegyük tele a poharakat/tálkákat a masszával, majd min. 1 órára tegyük őket hűtőbe. (Ennek a középső kakaórétegnek főleg dekorációs célja van.) Némi hűtés után már fogyasztható is, de a legfinomabb másnap. Tálaláskor szórjuk meg a tetejüket kakaóporral.
20 GR CH AZ EGÉSZ!
|