Kakaós túró tekercs
Hozzávalók:
-
4 db tojás
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
4 evőkanál eritritol
-
18 dkg félzsíros túró
-
2 evőkanál natúr joghurt
-
3-4 evőkanál eritritol
-
1 citrom
Először a "piskótatésztát" készítsük el. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük jól össze az eritritollal és a kakaóporral; a fehérjét pedig egy csipet sóval verjük kemény habbá. A habot egy fakanál segítségével forgassuk bele könnyedén, óvatosan a kakaós keverékbe. Az így kapott masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe és a tetejét igazítsuk simára. Kb. ujjnyi vastag tésztára lesz szükségünk. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban süssük a tésztát kb. 30 percig. (A sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki, mert a tészta könnyen összeesik. Próbatűvel megszúrjuk a közepét, s ha az teljesen száraz, a tészta készen van. A kész tészta tapintása rugalmas, a teteje nem horpad be.)
Sütés után borítsuk tiszta konyharuhára a tésztát, a sütőpapírt húzzuk le róla, majd a tésztát - a ruha segítségével - többször göngyöljük ki és be. Összegöngyölve hagyjuk kihűlni.
közben készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a túrót, a joghurtot, az eritritolt és a citrom reszelt héját. Óvatosan csavarjuk ki a kihűlt piskótatekercset, töltsük meg a túrós masszával, majd tekerjük vissza. Ezt követően lehet is szeletelni a piskótakercset!
|