Epres túró szelet
A tészta hozzávalói:
-
12,5 dkg finomliszt
-
12,5 dkg kiristálycukor
-
2 tojás
-
5 ek hideg víz
-
5 ek olaj
-
1/2 sütőpor
-
2 ek kakaópor
A krém hozzávalói
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg porcukor
-
3 tojás sárgája
-
reszelt citromhéj (ízlés szerint)
-
1 cs zselatin
-
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig keverem a vízzel és a cukorral. Apránként beleöntöm az olajat és simára keverem. Beleszórom a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet és csomómentesre keverem. Legvégül a keményre felvert tojáshab következik. ( Trükk: egy csipetnyi sóval könnyebb keményre verni a habot.)
Olajozott, lisztezett sütőlemezen elsimitom, majd 180 fokos sütőben készre sütöm. Légkeveréses sütőben ez 30-35 percet vehet igénybe. Rácsra borítva kihűtöm.
A krémhez kikeverem a porcukrot a tojások sarjájával, a citrom héjával és belekeverem a túróba. A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom. Legvégén beleteszem a zselatint, amit a zacskón található utasítás szerint készítek el.
A kihűl piskótára simítom, szépen felszeletelt eperdarabokkal díszítem és tortazselével bevonom. Ez utóbbi elhagyható, de szebb, fényesebb lesz, tőle. Igény szerint tejszínhabbal díszítheted.
|