Levesek : Olasz paradicsomleves gombás raviolival |
Olasz paradicsomleves gombás raviolival
Olasz paradicsomleves gombás raviolival
Hozzávalók 4 főre
1 kg érett paradicsom (télen 1 liter 100%-os rostos paradicsomlé), 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál finomliszt, fél kiskanál só, fél kiskanál ételízesítő, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál Lucullus morzsolt bazsalikom, 1 kiskanál Lucullus morzsolt oregano, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ág zellerzöld, 15 dkg gombás ravioli (készen kapható)
Elkészítés
A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, cikkekre vágjuk és turmixoljuk. Átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet zsemleszínűre pirítjuk benne. A paradicsomlével fölöntjük, habverővel kevergetve fölforraljuk. Megsózzuk, az ételízesítőt beleszórjuk, a cukorral ízesítjük, a bazsalikommal, az oreganóval és a fokhagymával fűszerezzük, a zellerzöldet hozzáadjuk. Kis lángon 4-5 percig főzzük. A raviolit, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
Tálaláskor a forró paradicsom levest a raviolival tálaljuk, mellé reszelt sajtot is kínálhatnk.
|