Levesek : Póréhagyma krémleves cipóban |
Póréhagyma krémleves cipóban
Hozzávalók:
1 nagy póréhagyma
2 dkg vaj
4 dl tejszín
1 ek étkezési keményítő
só
bors
szerecsendió
kevés fokhagyma (ízlés szerint, én 1-2 gerezdet teszek bele)
1 teljes kiőrlésű rozsos cipó
Elkészítés:
A hagyma fehér részét vágd apróra, majd párold meg a felolvasztott vajon. Fűszerezd ízlés szerint, majd öntsd fel a tejszínnel és forrald fel. Kézi robotgéppel pépesítsd, majd a tűzre visszatéve forrald fel. A keményítőt keverd simára kevés vízzel, és sűrítsd be a levest.
A cipó tetejét vágd le, kanalazd ki a belsejét óvatosan, ügyelve arra, nehogy átszakítsd a cipód oldalát. Előmelegített, 200 fokos sütőben süsd át 15-20 percig. Még forrón öntsd bele a levest, és díszítsd a hagyma apróra vágott zöld részével.
|