Kakaós sajttorta
-
A tésztához:
-
25 dkg darált keksz (kakaós)
-
5 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
tej
-
A krémhez:
-
45 dkg natúr krémsajt
-
1,5 ek zselatin
-
60 ml víz
-
175 ml tej
-
15 dkg cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
· A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, a porcukorral és egy kevés tejjel. Gyúrjuk össze, majd a tortaforma aljába egyenletesen simítsuk el.
· 2.
· A zselatint főzzük fel alacsony hőfokon, és közben folyamatosan kevergessük. Keverjük össze robotgépben a krémsajtot a tejjel, a cukorral és a kakaóporral. Keverjük bele a kihűlt zselatint.
· 3.
· A krémet egyenletesen terítsük a kekszes alapra, majd egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
|