Cappuccinos szelet
-
A kakaós réteghez:
-
25 dkg darált háztartási keksz
-
5 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor (púpos)
-
1 tk rum
-
12,5 dkg margarin
-
1/2 dl tej
-
A kávés réteghez:
-
25 dkg darált háztartási keksz
-
5 dkg porcukor
-
2 ek kapucsínó por (púpos)
-
1 tk rum
-
12,5 dkg margarin
-
1/2 dl tej
-
A tetejére:
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek olaj
-
dekorcukor
1. A kakaós réteghez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadujk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, és ne legyen túl morzsás.
2. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal, és belenyomkodjuk a tésztát. Szintén egynemű masszává gyúrjuk a kávés réteg hozzávalóit, majd a kakaós rétegre tesszük, és egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Végül lefedve a hűtőbe tesszük.
3. Az étcsokoládét lereszeljük, és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük. Ízlés szerint dekorcukorral díszíthetjük.
|