Fatörzs
Hozzávalók:
Tészta:
-
500 g darált keksz
-
100 g porcukor
-
1 ek kakaópor
-
3 dl tej
-
20 g vaníliás cukor
-
3 ml rumaroma
Krém:
-
300 g puha margarin
-
100 g porcukor
-
200 g kókuszreszelék
Máz:
-
80 g csokis pudingpor
-
6 dl tej
-
50 g porcukor
-
fél üveg rumaroma vagy ízlés szerint
-
150 g puha margarin
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, rudat sodorunk belőle és kettévágjuk.
Az egyik tésztát félretesszük. A másik tésztát két sütőpapír között téglalap alakúra kinyújtjuk.
A krémhez a puha margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és jól eldolgozzuk.
A krém felét rákenjük a kinyújtott lapra és szorosan feltekerjük a sütőpapír segítségével.
A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a maradék krémet rákenjük és azt is feltekerjük. Ízlés szerint felvághatjuk 2-3 részre és a másik tésztához illesztve kialakítjuk a fatörzs formát.
A mázhoz a tejben elkeverjük a pudingport csomómentesen, majd sűrűre főzzük. Langyosra hűtve hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd robotgép segítségével alaposan kihabosítjuk, végül a rumaromát is belekeverjük.
Az így elkészült mázzal bevonjuk a sütit és villával barázdákat húzunk bele. Ízlés és alkalom szerint díszítjük.
|