Gumimaci torta
-
3 tojás
-
6 evőkanál porcukor
-
1 tasak (20 g) zselatin
-
1,5 dl víz
2. réteg:
-
3 tojás
-
5 evőkanál porcukor
-
1 evőkanál holland kakaópor
-
1 tasak zselatin
-
1,5 dl víz
3. réteg:
-
630 g tejföl
-
6 evőkanál porcukor
-
1 tasak zselatin
-
1,5 dl víz
4. réteg:
-
4 dl málnaszörp (ízlés szerint szörp vízben feloldva, hogy 4 dl legyen)
-
1 tasak zselatin
-
1,5 dl víz
1. réteg:
A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat, majd óvatosan belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A masszát formába öntjük és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.
2. réteg:
A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat, majd óvatosan belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A masszát a fehér rétegre öntjük és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.
3. réteg:
A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.
A tejfölben elkeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a zselatint és jól elkeverjük. Ezt a masszát a barna rétegre öntjük és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
Ha szeretnénk díszíteni, akkor kitehetjük a tetejét gumimacikkal.
4. réteg:
A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük. Ekkor belekeverjük a szörpbe és ráöntjük az egészre.
Hűtőbe tesszük, amíg ez is meg nem dermed.
|