Vega konyha : Zöldcitromos palacsinta ananászos ricottával |
Zöldcitromos palacsinta ananászos ricottával
Zöldcitromos palacsinta ananászos ricottával
Hozzávalók 12-14 darabhoz:
A tésztához:
20 dkg liszt (a fele graham liszt is lehet)
2 tojás
3 dl tej1,5 dl szódavíz
csipetnyi só és cukor
3 evőkanál olaj
2 zöld citrom reszelt héja
a sütéshez: olaj
a töltelékhez:
25 dkg ricotta
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 csomag Váncza vaníliás cukor
15 dkg friss vagy konzerv ananász
1 zöld citrom
A tésztához valókból hagyományos palacsintatésztát keverünk, amit a zöld citrom reszelt héjával ízesítünk. A tésztából az olajon palacsintákat sütünk, majd elkészítjük a tölteléket.
Ehhez a ricottát keverőtálba töltjük. A tejföllel, a kétféle cukorral, a kis kockákra vágott ananásszal meg a zöld citrom reszelt héjával és kifacsart levével összekeverjük.
A tölteléket a kész palacsintákra kenjük és háromszög alakúra hajtogatjuk.
Tálaláskor porcukorral meghintjük, esetleg vanília krémet kínálhatunk hozzá.
|