Fűszeres túróval töltött burgonya
Fűszeres túróval töltött burgonya
Hozzávalók:
8 közepes burgonya
1 evőkanál Lucullus Sültkrumpli fűszersó
20 dkg túró
2 evőkanál tejszín
1 vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
1 A burgonyát folyó víz alatt kefével alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Lapjában félbevágjuk, vágott felüket a fűszersóval behintjük. Egyenként alufóliába csomagoljuk, majd forró sütőben, vagy parázson kb. 20 perc alatt megsütjük.
Közben a túrót áttörjük, a tejszínnel, a fölaprított vörös- és metélőhagymával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A megsült burgonyák fóliáit szétnyitjuk, és a fűszeres túrót ráhalmozzuk.
|