Kukoricás-barnarizses szelet
Hozzávalók:
Kukoricadara
2 csésze barnarizs
szójapástétom
olivaolaj
só
Elkészítés:
A készrefőzőtt barnarizst összekeverjük 200 g MANDY (vagy egyéb hasonló) szójapástétommal, 2 evőkanál olivaolajjal, 4 evőkanál lenmagpehellyel, sóval és annyi kukoricadarával, hogy egy laza, de jól szétlapítható masszát kapjunk. (Ha szükséges, pótoljunk hozzá vizet.) A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A tepsi alját és oldalát célszerű kikenni olajjal. A sütési folyamat végén néhány percig tetszés szerint grillezhetjük.
Tálalás:
Tetszés szerinti szeletekben tálaljuk és fasírozotthoz hasonlóan fogyaszthatjuk különböző köretekkel, főzelékkel feltétként vagy saláták mellé.
|