Húsételek : Fűszeres halfilé joghurtos salátával |
Fűszeres halfilé joghurtos salátával
Fűszeres halfilé joghurtos salátával
Hozzávalók 4 főre
60 dkg szálkamentes tengeri halfilé, 5 evőkanál liszt, 1 tasak Lucullus Halak fűszersó, 5 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem és 1csokor bazsalikom
A salátához
1 jégsaláta, 2 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 csokor petrezselyem, 2.5 dl natúr joghurt, 1 tasak Lucullus Tzatziki salátaöntet por
Elkészítés
A halat megmossuk, szárazra töröljük. A lisztet a fűszersóval összekeverjük, a halfiléket beleforgatjuk, majd a fölforrósatot olajon oldalanként 2 porc alatt elősütjük. Közben a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az elősütött halat tepsire fektetjük, majd a fölaprított petrezselyem és bazsalikom keverékével megszórjuk. A sütőbe toljuk és 10 perc alatt készre sütjük. A salátához a zöldségeket megmossuk, lecsöpögtetjük és kockákra darabolva egy salátás tálba szórjuk. A joghurtot a salátaöntet porral alaposan elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük és jól összeforgatjuk.
Tálaláskor a halat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és a joghurtos salátával körítjük.
|