Tüzes csirkecsíkok
Tüzes csirkecsíkok bazsalikomos polentaágyon
Hozzávalók 4 főre
60 dkg csirkemellfilé, só, Lucullus őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál Lucullus tört chili paprika, 1 dl olaj, 1 mokkáskanál Lucullus őrölt gyömbér
A polentához
20 dkg kukoricadara, só, 1 evőkanál Lucullus Bazsalikom, 10 dkg vaj
Elkészítés
A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában bevágva kiterítjük, kissé kiverjük. Sóval, borssal a chili paprikával és a gyömbérrel bedörzsöljük az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 1 órán át érleljük. Közben a kukoricadarát 6 dl forrásban lévő, enyhén sós vízben kevergetve 3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk, a vaj felét meg a bazsalikomot belekeverjük és fedő alatt hagyjuk duzzadni. Mielőtt teljesen kihűlne, egy tepsire simítjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval kerek pogácsákat szaggatunk belőle, majd a maradék forró vajon oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk őket. A csirkenmellet forró serpenyőben, a pácoláshoz használt olajjal locsolgatva, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a csirkét vékonyan fölszeleteljük, majd a polentával körítve tálaljuk.
|