Kínai mázas oldalas
Hozzávalók 6 főre
1.5 kg húsos sertésoldalas, 1 friss ananász, 1 sárga és zöld húsú kaliforniai, paprika , 2 kiskanál olaj, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál száraz sherry, 31 dl ananászlé, 1 kiskanál kukoricakeményítő
A Máz:
1 tasak Lucullus sertéssült fűszersó, 2 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál Lucullusz gyömbérpor, 2 evőkanál szójaszósz, 1 kiskanál narancslé, 1 evőkanál szezámolaj, 3 zúzott fokhagymagerezd
A páclé hozzávalóit alaposan elkeverjük. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk. Megmossuk, leszárogatjuk, majd a páclét a húsra öntjük, jól átforgatjuk benne. Letakarva, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Az oldalast tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 200°C-on, 50 perc alatt megsütjük. Közben néhányszor megforgatjuk.
Amíg a hús sül, az ananászt meghámozzuk, feldaraboljuk. A paprikát kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajat a wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk, az ananászt egy percig pirítjuk benne , majd kivesszük. A zúzott fokhagymát meg a paprikát a helyére tesszük, és egy percig nagy lángon sütjük. A szójaszószt, a sherryt mega vízzel elkevert keményítőt hozzáadjuk, az ananászt, és az ananászlét hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük. A sült oldalast az ananászos raguval körülöntve tálaljuk.
|