Sertés szűzérmék karfiolpürével
Hozzávalók 4 főre
60 dkg sertésszűz, 1 tasak Lucullus Sertéssült fűszersó, 1.5 dl olaj
A karfiolpüréhez
1 közepes karfiol, só, Lucullus őrölt fekete bors, 1 csokor friss mentalevél, 1 dl főző tejszín
Elkészítés
A húst megmossuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletekre (érmékre) vágjuk. A fűszersóval bedörzsöljük, kevés olajjal meglocsoljuk és letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük. Közben elkészítjük a karfiolpürét. Ehhez a karfiolt, enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ezután turmixgépbe töltjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a fölaprított mentalevéllel meg a tejszínnel összeturmixoljuk. A húst a maradék forró olajon oldalankén 5-6 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a húst a karfiolpürével és pároltrizzsel körítjük.
|