Húsgolyók raita salátával
Raita saláta fűszeres húsgolyókkal
Hozzávalók 4 főre
1 kisebb fej jégsaláta
1 kisebb kígyóuborka
2 közepes paradicsom
1 kisebb póréhagyma
10 dkg gomba
10 dkg főtt ceruzabab
1 dl kokoricacsíra olaj
1 citrom
só
1 mokkáskanál Currypor
a húsgolyókhoz:
20 dkg darált sertéscomb
20 dkg darált marhacomb
1 kiskanál szódabikarbóna
só, őrölt fekete bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A leveleire tépkedett salátát tálba szórjuk. A kis kockákra vágott uborkát, paradicsomot a vékonyan fölszeletelt pórét és gombát rádobjuk. A kisebb darabokra vágott ceruzababot hozzáadjuk. Az olajat, meg a citromlevet ráöntjük, enyhén sózzuk, a curryvel fűszerezzük és lazán átforgatjuk.
A kétféle darált húst keverőtálba töltjük, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk, vizezett kézzel kis golyókat formálunk belőle. A húsgolyókat, forró olajban kisütjük, lecsöpögtetjük, és a salátával körítve tálaljuk.
|