Diós kísértés
Tészta (1 csésze = 150 ml):
1 dbtojás
1 csésze kristálycukor
1 csésze olaj
1 csésze tej
1 csésze rétesliszt
1 csésze darált dió
1/2 csomag sütőpor
Krém:
300 ml tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 ev. Kanál kristálycukor
125 g
A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk az olajat és a tejet (felváltva), majd a reszelt dióval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük és finom pudingot főzünk. Levesszük a lángról és kihűtjük. A vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a pudingot és krémesre dolgozzuk. A krémet rávisszük a kihűlt tésztára, elegyengetjük
|