Csoki pudingos kalács
A tésztához:
2,5 dkg élesztő (friss)
5 dkg kristálycukor (+ az élesztőhöz)
2,5 dl tej
50 dkg finomliszt
1,5 ek ét olaj
só
2 db tojásfehérje
A krémhez:
3,5 dl tej
2 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
12,5 dkg margarin
A tetejére:
1 db tojás
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utoljára pedig hozzáadjuk az egy csipet sóval felvert tojáshabot. Duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is. Kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk. A krémet 4 felé osztjuk. A tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük, mint a bejglit. 2 darabot összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét 1 kisebb, felvert tojással lekenjük. 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
|