Citrus torta
Piskóta:
4 tojásos piskóta
Alapkrém:
400 ml tejszín
1 csomag tejszín ízű puding
500 ml tej
6 evőkanál cukor
fehércsokoládé
30 g zselatin
Krém:
málna
cappuccino por
1 tábla tejcsokoládé
1/2 narancs héja lereszelve + narancsdarabkák
Külső krém:
100 ml tejszín
narancslé
Díszítés:
narancs
Két darab piskótát sütöttem, egy 24 cm-es formában. Ezeket félbe vágtam, így lett négy darab lapom. Az alapkrémhez a hozzávalókat összekevertem, jól kihabosítottam. Kihabosítás után hozzáadtam a beáztatott, vagy felmelegített zselatint. Három részre osztottam. Az egyik adagba málnát kevertem kanállal. A második adagba tettem a cappuccino porté és egy tábla csokoládét. A harmadig adagba narancshéjat reszeltem és narancs darabkákat szeleteltem bele. A lapokat megkentem ezekkel a krémekkel, és a 100 ml tejszínt, összekevertem narancslével, ezzel vontam körbe és a tetejére is ezt tettem. Díszítettem, de mindenki ízlés szerint díszítheti.
|