Búrkifli
A tésztához:
2 csomag 500 g-os fagyasztott bolti leveles tészta
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 db tojás fehérje
A tetejére:
2 db tojássárgája
kb. 5 dkg darált dió
A szóráshoz:
porcukor
Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db lesz. Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. Fehérjét felverjük kemény habbá, közben fokozatosan hozzá adjuk a porcukrot. A kemény cukros habhoz óvatosan belekeverjük a darált diót. A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával. Tészta csíkok közepére ráhelyezzük a diós habot és feltekerjük kifli alakúra. Alul maradjon a “ragasztott” széle. Mindegyik kiflit félbe vágjuk és patkó alakúra hajtjuk. kb. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a búrkifliket és mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára megsütjük. Mikor kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és már is fogyaszthatjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/dios-burkifli/?fbclid=IwAR3cMneHDNhbfWJObsytgtaGaEn_ea1IwZyw_0Bkpins2vcHXu29pA9ntxI
|