Brownies
HOZZÁVALÓK
10 dkg étcsokoládé
10 dkg finomliszt
10 dk cukor
2 dk cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál neszkávé
2 nagy tojás
szűk 1 dl semleges ízű olaj
1 marék dió
A TORTAFORMA KIKENÉSÉHEZ:
1 teáskanálnyi puha vaj
ELKÉSZÍTÉS
1
Bekapcsoljuk a sütőt 175 fokra, aztán a teáskanálnyi puha vajjal kikenünk egy 24 cm átmérőjű, fodros szélű gyümölcstortaformát.
2
Utána az étcsokit apróra darabkákra vágjuk, és beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaóport meg a sütőport, aztán előveszünk egy kisebb tálat.
3
Ebben feloldjuk a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízben, hozzáütjük a tojásokat, belecsurgatjuk az olajat, és kézi habverővel simára keverjük az egészet.
4
A sűrű, tojásos-kávés-olajos masszát fakanállal összedolgozzuk a kakaós-sütőporos-csokidarabkás liszttel, aztán a kész tésztát a kivajazott tortaformába simítjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a durvára vágott diót, és a vékony, de tartalmas csokis sütit 18–20 perc alatt megsütjük a forró sütőben.
|