Bounty szelet
Hozzávalók:
2 dl tej
8 dkg vaj
7 dkg cukor ( édesítővel is elkészíthető)
2 ek gríz
12 dkg kókuszreszelék
a bevonáshoz 30 dkg tejcsokoládé
fogpiszkáló
A tejet a cukorral, és a vajjal felfőzzük. Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt. Keverjük el alaposan, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon. Pár perc elegendő.
Egy tálcát/tepsit béleljünk ki fóliával, és kenjük bele egyenletesen (lb2 cm vastagon) a masszát. Teljesen hűtsük le.
Bevonás előtt formázzuk (én úgy hagytam 2 cm vastagon). Fagyasztóba tesszük kb. 10 percre. Eközben megolvasztjuk a csokit, gőz felett.
Kivesszük a fagyasztóból a masszát, és ráöntjük az olvasztott csokit.
Ha bon-bonokat készítünk, akkor a fogpiszkáló segítségével belemártjuk az olvasztottcsokiba. Végük a hűtőben dermesztjük meg, és már tálalható is!
|