Bögrés diós
2,5 dl-es bögre a mérce
1 tojás
1 csésze kristálycukor
1 csésze tej
1 csésze liszt
1 csésze darált dió
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1/2 csésze étolaj
Tetejére:
4 dl habtejszín
2 tasak habfixáló
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírt terítünk bele.
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat.
A lisztben elkeverjük a sütőport, diót és a vaníliás cukrot. A diós keveréket a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, majd egyenletesen belesimítjuk a tepsibe.
Forró sütőbe tolva kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült és kihűlt, akkor a hideg tejszínt felverjük a habfixálóval és a lapra kenjük egyenletesen. Tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Ízlés szerint felszeleteljük és úgy tálaljuk.
|