Bingó szelet
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
háztartási keksz (pl. petit beurre)
2 csomagbanán ízű pudingpor
2 csomagkaramell ízű pudingpor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2,1 ltej
120 gkristálycukor
300 gvaj
300 mlhabtejszín
Elkészítés menete
A 3 ízvilágú pudingport 700-700 ml tejben megfőzzük, közben mindegyikhez adunk 40 g kristálycukrot. A még forró pudingba belekeverjük a vajat (ízenként 100 g-ot).
Az édesség elkészítéséhez 38x25 cm-es tepsit használtam. A tepsi alját kibéleljük a háztartási keksszel, amire rávisszük a banános pudingot. A banános rétegre újabb kekszes réteg kerül, amit a karamell ízű pudinggal kenünk meg. Ezt egy újabb réteg keksz követi, amire rávisszük a vaníliás pudingot, majd az utolsó réteg egy újabb adag keksz. A réteges édességet kihűtjük.
A tetejére rákenjük a habbá vert habtejszínt, majd fantáziánk szerint díszítjük.
|