Quiche lorraine
Hozzávalók:
1 cs leveles vajastészta
20 dkg csirkemell filé
15 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
2 dl főzőtejszín
10 dkg ementáli sajt
Elkészítés:
a tésztát szobahőmérsékleten olvasztsd ki, majd a felével bvélelj ki egy olajozott-lisztezett pite formát. Tedd a hűtőbe, míg elkészíted a ragut.
A bacont vágd vékony csíkokra és serpenyőben süsd ropogósra. A zsírján párold meg a felaprított hagymát, majd a vékony csíkokra vágott csirkemellett is pirítsd össze vele. Fűszerezd ízlés szerint, majd öntsd fel a tejszínnel. Főzd lassú lángon, míg a hús megpuhul. Reszelt ementálival sűrítsd be a ragut.
Vedd ki a hűtőből az elkészített tésztát, szúrkálg egy villával, és kanalazd bele a teljesen kihűlt ragut. A tészta másik felével borítsd be, karcolj bele szép mintát egy éles késsel. A tetéjén vágj egy gyűszűnyi lyukat, hogy a felesleges gőz távozni tudjon. Kend meg felvert tojássárgájával. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25 perc alatt elkészül.
|