Házi gyúrt tészta
Hozzávalók:
1 egész tojás
1 tk só
liszt (amennyit felvesz)
Elkészítése:
Az egész tojást kicsit felverem a sóval, majd apránként adagolom bele a lisztet. Alaposan kidolgozm, hogy közepesen kemény, sima tésztát kapjak. Nagyon vékonyre nyújtom. Meglisztezem, és ha kézzel vágod fel, feltekered a sodrófára, teljes hosszában végigvágod, és az így kapott hosszú tésztacsíkot tovább lehet darabolni , vékony, cérna vastagságú csíkokra szeletelni. Ezt a tésztát felhasználhatod levesbbetétnek, akár lasagne tésztának is.(ekkor nagyobb darabokban kell hagyni) Ha kevés vizet öntesz a tésztához gyúrásnál, vastagmetélthez, kocka tésztához vaaló alapanyagot kapsz. A felhasznált liszt mennyisége függ a tojás nagyságától és a liszt minőségétől is.
|