Berlini szelet
sárgabaracklekvár (vagy málna, eper)
1 ek házi, vaníliás porcukor
0 g porcukrot, a lisztet, vajat, a 3 egész tojást, és a citrom héját összegyúrjuk.
Kb. a kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk ki, tepsibe fektetjük, kissé megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félkészre megsütjük (180 °C).
Mandulát vagy diót megdarálunk, összevegyítjük a kakaóval, 100 g porcukorral, fahéjjal, és 3 egész tojással.
A megsült tésztát megkenjük 4 ek lekvárral, és ráhelyezzük a mandulás keveréket.
A megmaradt nyers tésztából rudacskákat sodrunk, és rácsalakban ráhelyezzük a tetejére.
Újra és véglegesen megsütjük az egészet gyenge tűznél (170 °C).
Ha kihűlt, vaníliás cukorral meghintjük. A rácsok közti hézagokat lekvárral töltjük ki.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 32 x
|