Berlini szelet
srgabaracklekvr (vagy mlna, eper)
1 ek hzi, vanlis porcukor
0 g porcukrot, a lisztet, vajat, a 3 egsz tojst, s a citrom hjt sszegyrjuk.
Kb. a ktharmad rszbl ngyszgletes lapot nyjtunk ki, tepsibe fektetjk, kiss megszurkljuk, s elmelegtett stben flkszre megstjk (180 C).
Mandult vagy dit megdarlunk, sszevegytjk a kakaval, 100 g porcukorral, fahjjal, s 3 egsz tojssal.
A megslt tsztt megkenjk 4 ek lekvrral, s rhelyezzk a manduls keverket.
A megmaradt nyers tsztbl rudacskkat sodrunk, s rcsalakban rhelyezzk a tetejre.
jra s vglegesen megstjk az egszet gyenge tznl (170 C).
Ha kihlt, vanlis cukorral meghintjk. A rcsok kzti hzagokat lekvrral tltjk ki.
stsi hfok: 180C
stsi md: alul-fell sts
tepsi mrete: 32 x
|