Diós brownie ( 2 g CH / szelet)
· 100 g magas kakaótartalmú (min. 70%-os), hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé
· 200 g teavaj
· 3 evőkanál eritritol
· 4 egész tojás
· 30 g mandula liszt
· 1 dl víz
· 2 teáskanál vanília aroma
· 100 g dióbél
· Margarin (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
margarinnal.
A durvára tört csokoládét vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg. Ezután tegyük félre, és hagyjuk hűlni. Ezalatt robotgép segítésével keverjük krémesre a teavajat az eritritollal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Öntsük hozzá a lehűlt csokoládét, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a mandulalisztet, a vizet és a vanília aromát, illetve édesítsük még némi eritritollal, ha szükséges. Addig keverjük, míg szép, homogén masszát nem kapunk.
Öntsük bele a kivajazott tepsibe, simítsuk el a tetejét. majd szórjuk meg a kis darabokra tört dióval. Légkeveréses módban süssük kb. 20-25 percig. 16 szelet lesz belőle
|