Tofiffee hzilag
12,5 dkg cukor
3 tasak vanlis cukor
1,3 dl tejszn
2 dkg vaj
3 dkg mz
csipet s
20 dkg mogyor nugt
30 szem trkmogyor
8 dkg tcsokold
Elksztse:
A cukrot egy ednybe tesszk s felolvasztjuk, amikor elkezd karamelizldni, felntjk a tejsznnel. A karamell gy kemnyebb vlik, de ettl ne ijedjnk meg, most hozzadjuk a vajat, a mzet, a vanlis cukrot s a st, majd lass tzn jra felmelegtjk. Folyamatosan kavargatjuk, mikor sr szirupos llag vlik, levesszk a tzhelyrl. A bonbon szilikonforma minden mlyedsbe simtunk egy kevs karamellt. Egy keveset kell csak tenni mindegyikbe, mert ebbe jn majd a tltelk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a karamella hamar megdermed. A mogyorszemeket megtiszttjuk s minden karamell kzepbe tesznk egyet, amg mg langyos. Majd fl rra htbe tesszk, hogy a karamell kemnny vljon. A nugtot gz fltt felolvasztjuk, hogy knnyebb legyen vele dolgozni s minden bonbont megtltnk vele. Fl rra htbe tesszk, hogy a nugt visszadermedjen. A csokoldt felolvasztjuk s mindegyik bonbon tetejre egy picit cseppentnk belle, majd jra htbe tesszk, amg a csokold is szilrdd vlik. Amikor mr kemny a bonbon, kifordtjuk a szilikonformbl mindegyiket s fogyaszthatjuk is.
|