gesztenyés finomság
Vaníliás krém
§ 2 tasak vaníliás pudingpor
§ 8 dl tej
§ 15 dkg margarin
§ 25 dkg porcukor
§ 2 csomag vaníliás cukor
§
Gesztenyés "tészta"
§ 50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
§ 25 dkg háztartási keksz (darálva)
§ 5 dkg porcukor
§ 15 dkg margarin (puha, de nem olvadt)
§
Áztató a babapiskótákhoz
§ 2 dl kávé
§ 2 dl tej
§ 5 dkg cukor
§ 3 ml rumaroma
§
Babapiskóta
§ 30 db babapiskóta
§
§ 5 dl növényi habtejszín
§ 2 csomag vaníliás cukor
§
§ 5 g cukrozatlan kakaópor (a tetejére díszítésként)
babapiskóta cukrozatlan kakaóporgesztenyemassza háztartási keksz kávémargarin növényi habtejszín rumaromatej cukor porcukor vaníliás cukorvaníliás pudingpor
Elküldöm
elkészítés
1. A pudingport a tejjel elkeverve megfőzzük, félretesszük kihűlni.
2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és egy sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk (25×35 cm).
3. A kihűlt pudingot kikeverjük a margarinnal, cukrokkal, és a felét a gesztenyés alapra kenjük.
4. A kávéból tejjel, cukorral laza tejeskávét készítünk (ízlés szerint lehet erősebbre, ha szeretjük a kávé ízét), rummal vagy aromával bolondítjuk. Ebbe épp csak egy pillanatra megmártjuk a babapiskótákat, és a krémre tesszük szép sorban.
5. Rákenjük a maradék krémet.
6. A habot keményre verjük a vaníliás cukorral, és elkenjük a krém tetején.
7. Kakaóporral leszórjuk a süteményt
§ tepsi mérete: 25×35 cm
|