gesztenys finomsg
Vanlis krm
2 tasak vanlis pudingpor
8 dl tej
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vanlis cukor
Gesztenys "tszta"
50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
25 dkg hztartsi keksz (darlva)
5 dkg porcukor
15 dkg margarin (puha, de nem olvadt)
ztat a babapisktkhoz
2 dl kv
2 dl tej
5 dkg cukor
3 ml rumaroma
Babapiskta
30 db babapiskta
5 dl nvnyi habtejszn
2 csomag vanlis cukor
5 g cukrozatlan kakapor (a tetejre dsztsknt)
babapiskta cukrozatlan kakaporgesztenyemassza hztartsi keksz kvmargarin nvnyi habtejszn rumaromatej cukor porcukor vanlis cukorvanlis pudingpor
Elkldm
elkszts
1. A pudingport a tejjel elkeverve megfzzk, flretesszk kihlni.
2. A tszta alapanyagait sszegyrjuk, s egy stpapros tepsibe nyomkodjuk (2535 cm).
3. A kihlt pudingot kikeverjk a margarinnal, cukrokkal, s a felt a gesztenys alapra kenjk.
4. A kvbl tejjel, cukorral laza tejeskvt ksztnk (zls szerint lehet ersebbre, ha szeretjk a kv zt), rummal vagy aromval bolondtjuk. Ebbe pp csak egy pillanatra megmrtjuk a babapisktkat, s a krmre tesszk szp sorban.
5. Rkenjk a maradk krmet.
6. A habot kemnyre verjk a vanlis cukorral, s elkenjk a krm tetejn.
7. Kakaporral leszrjuk a stemnyt
tepsi mrete: 2535 cm
|