Csokis keksz
Csokoládés keksz
Hozzávalók:
(kb. 70 darabhoz)
20 dkg margarin
23 dkg cukor
1 tojás
13 dkg zabkorpa
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
6 dkg durvára vágott fehér csokoládé
1 kiskanál Váncza sütőpor
1 csomag Váncza vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük, a tojást hozzáadjuk. A lisztet, a zabkorpát, a kétféle csokoládét, a sütőport, a vaníliás cukrot meg a sót összekeverjük. A margarinos masszába dolgozzuk, és a tejszínt hozzáadjuk.
Vízbe mártott kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire púpozzuk, de egy tepsire csak 4x4 halmocskát rakunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200°C) kb. 12 percig sütjük.
|