Csokoládé szuflé vanília sodóval
Csokoládé szuflé vanília sodóval
Hozzávalók
12.5 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé, 4 tojás, 12.5 dkg porcukor, 6 dkg liszt
A sodóhoz
5 dl tej, 1 tasak vanília ízű pudingpor, 1 tasak Habpor
Elkészítés
A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon megolvasztjuk, folyamatosan keverve. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként az egészhez hozzáadjuk. Ha sikerült csomómentesre összekeverni, akkor óvatosan, habverővel belekeverjük a 4 tojás felvert fehérjét.
A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.
A vanília sodóhoz a pudingport 3 deci tejjel a tasakon található leírás szerint megfőzzük. A tűzről lehzva hűlni hagyjuk. A haporból a maradék tejből kemény habot verünk, majd mielőtt a puding teljesen kihűlne, a pudingba keverjük.
Tálaláskor a szuflét sütőformában hagyva tányérra tesszük és a vanília sodóval kínáljuk.
|